DUURZAAM AANKOPEN

Als je in deze tijd een huis gaat kopen, zijn er een aantal belangrijke factoren éxtra die je bij de koop van jouw nieuwe huis in gedachten moet houden. Is het dak bijvoorbeeld geschikt voor zonnepanelen? Hoe zit het met de isolatie van de woning? Welke kosten gaan duurzame aanpassingen met zich meebrengen en wat levert het op? Best lastig wanneer je dat ene huis gevonden hebt waarin je zó graag wilt wonen, want emoties spelen bij aankoop vaak een grote rol. Geen probleem, zolang je je maar goed laat adviseren. Met name dus over de mogelijkheden voor verduurzaming die dat leuke huis heeft, zodat je er ook daadwerkelijk comfortabel kunt gaan wonen en het huis in de toekomst ook interessant blijft voor de woningmarkt, mocht je ooit toe zijn aan een volgende stap. Want een feit is, dat een energiezuinig huis meer oplevert in de woningmarkt.

Bij de aankoop van een huis wordt vaak voorbij gegaan aan de verduurzamingsmogelijkheden. Door de stijgende energieprijzen en de steeds strengere energienormen, zal een huis dat geen verduurzamingsslag heeft ondergaan in de toekomst in waarde achteruitgaan. Daarom is inzicht in de staat van jouw aan te kopen huis van groot belang en dat is precies waar wij voor jou als aankoopmakelaar het verschil maken, namelijk door het opstellen van een WoonDuurzaamPlan.

In een WoonDuurzaamPlan brengen wij alle specifieke kenmerken (alle mogelijke te verduurzamen aspecten) van jouw aan te kopen huis in kaart. Zo weet jij precies welke potentie het huis heeft op het gebied van duurzaamheid, maar ook wat dit daadwerkelijk op financieel gebied gaat betekenen. Want: let op wat je koopt! Niet elk huis is even gemakkelijk te verduurzamen. Soms moeten er grote(re) investeringen worden gedaan om er ook in de toekomst comfortabel en zorgeloos te kunnen blijven wonen. Als je je door emoties laat leiden bij de aankoop van jouw droomhuis, is het mogelijk dat je teveel gaat betalen, zéker als er ook nog het een en ander aan het huis Duurzaam Vernieuwd moet worden. Juist de aankoopfase van een huis is hét moment waarop je slimme keuzes kunt maken met betrekking tot energiebesparingen. Wij begeleiden je daarom niet alleen door het hele reguliere aankooptraject, maar óók door het web van talloze mogelijkheden van verduurzaming, subsidies en financieringen zodat je in alle opzichten de beste keuzes maakt. Daarin maken wij het verschil.

Het WoonDuurzaamPlan omvat dus niet alleen de mogelijkheden die de woning aan verduurzaming kan ondergaan, maar ook alle financiële mogelijkheden die voor jou van toepassing zijn. Er bestaan diverse subsidieregelingen en financieringen die wij voor jou inzichtelijk hebben. Want ook de financiering kan een wezenlijk verschil maken.

En om het hele plaatje compleet te maken, hebben wij zelfs al een aantal betrouwbare en professionele Partners geselecteerd, die net als wij willen bouwen aan een eerlijke en duurzame relatie, aan een duurzaam (t)huis en aan een duurzame, zorgeloze toekomst.

Interesse?

Bel ons voor het maken van een persoonlijke afspraak!

Zorgeloos wonen in een duurzaam en toekomstbestendig huis? Neem contact op met Laenen Makelaardij!

(0495) 450 680